Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

4 milioane de lei pentru aparatură nouă la Spitalul C.I.Parhon

4 milioane de lei pentru aparatură nouă la Spitalul C.I.Parhon. Primarul Mihai Chirica, alături de reprezentanții conducerilor Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” și Spitalului Clinic Bălţi din Republica Moldova, a semnat un acord de parteneriat în vederea depunerii unei cereri de finanţare pentru un nou proiect medical.

Proiectul „Cross – border endowment of sanitary units with specific equipment for the medical procedure of hemodialysis – Dr. C. I. Parhon Clinical Hospital and Bălţi Clinical Hospital RESOLVE”, adoptat de Consiliul Local pe 23 august, ar putea fi finanțat prin intermediul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova 2021-2027.

Programul Interreg NEXT România – Republica Moldova are pentru perioada 2021-2027 un buget total de 85.878.268 de euro. Din aceștia, 77.290.439 de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Citește și: Digitalizarea spitalelor ieșene se face cu bani europeni.

Obiectivul specific pentru care vor apela cele două spitale are un buget de 16.328.209 euro. Acesta va acoperi necesităţi medicale prin construcţia / reabilitarea / modernizarea infrastructurii de sănătate, asistenţa medicală pentru grupuri defavorizate, dotarea cu echipamente (inclusiv IT și pentru situaţii de urgenţă) etc.

Prin acest proiect, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” solicită o finanțare de 3.997.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală.

„„Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» este deja un «campion» al utilizării fondurilor europene, iar investițiile în sistemul de sănătate – din bugetul local și, mai ales, din fonduri nerambursabile – reprezintă una dintre cele mai profitabile investiții, fiindcă aportul vieții sănătoase la economie este uriaș. Iașul are o școală excelentă de medicină. Dacă însoțim buna pregătire a specialiștilor cu o infrastructură medicală de calitate, atunci comunitatea ieșeană și orașul nostru nu vor avea decât de câștigat!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...