Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fonduri trasfrontaliere pentru reabilitarea Școlii Cristești și amenajarea unui parc

Fonduri trasfrontaliere pentru reabilitarea Școlii Cristești și amenajarea unui parc. Conducerea Primăriei Holboca a efectuat recent o vizită în Republica Moldova, raionul Fălești. Vizită făcută cu scopul de perfectare a unui parteneriat între cele două unități administrative pentru a accesa fonduri europene transfrontaliere. Proiectul care presupune reabilitarea școlii din Cristești și amenajarea unei zone de agrement.

„Am făcut o vizită de lucru în Republica Moldova, în Raionul Fălești. Scopul: stabilirea unui parteneriat strategic între comuna noastră și Raionul Fălești, respectiv comuna Risipeni, locul natal al doamnei președinte Maia Sandu. M-a onorat invitația vecinilor noștri de peste Prut. Am acceptat cu inima deschisă propunerea domnului primar Dmitri Mosoreti și a conducerii Consiliului Raional Fălești.

Vezi și: În sfârșit, Școala din Potângeni intră în reabilitare.

Concret: încheiem un acord de cooperare prin care să accesăm împreună fonduri europene transfrontaliere, în cadrul programului Interreg NEXT România-Republica Moldova. Programul vizează domenii precum: educație, schimbări climatice, cultură, turism, bună guvernanță și gestionarea situațiilor de urgență.

Fondurile vrem să le folosim pentru a implementa două proiecte: reabilitarea școlii din Cristești și amenajarea unei zone de agrement.”, a spus Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...