Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Festivalul ”Trandafir de la Moldova”

Festivalul Folcloric Internațional „Trandafir de la Moldova” revine la Iași cu cea de-a 54-a ediție, în perioada 6-8 octombrie 2023. Ansambluri de dansuri, grupuri vocale, fanfare și tarafuri din nouă județe ale țării, dar și din Republica Moldova și Ucraina vor performa pe scena Amfiteatrului Palas, începând cu ora 14:00, iar în completarea acestora se va desfășura și o paradă a costumelor populare.

Vezi un alt eveniment: Vernisaj: „1991 – 2023: Martori oculari ai Republicii Moldova”.

Potrivit celor de la ZDI, artiștii prezenți la festival vor veni din județele Iași, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Olt, Vaslui, Vrancea, Suceava. Acestora și se alătură cei din Republica Moldova și Ucraina.

În plus, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 12:00, va avea loc parada portului popular, pe traseul Str. Lăpușneanu – Piața Unirii – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Palatul Culturii – Amfiteatrul Palas Iași.

Festivalul Folcloric Internațional „Trandafir de la Moldova” este organizat de Consiliul Judeţean Iaşi, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi.

Intrarea la evenimente este liberă.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.