Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Sterilizare câini fără stăpân

Campania de Sterilizare și Microcipare a câinilor din zona metropolitană Iași este proiectul implementat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iaşi, din care fac parte Consiliul Județean Iași și alte 26 de primării din județ.

Până în acest moment 21 din cele 26 de comune membre au câini înscriși pentru sterilizare și microcipare.

Numărul de câini sterilizați și microcipați continuă să crească!

În total au fost sterilizați până acum 271 de câini din comunele:

Miroslava (57), Popricani (56), Comarna (28), Ciurea (20), Lețcani (19), Bârnova (12), Valea Lupului (12), Aroneanu (11), Rediu (10), Prisăcani (7), Țuțora (6), Costuleni (5), Victoria (5), Țigănași (4), Dobrovăț (3), Holboca (2), Mogoșești (2), Movileni (2), Voinești (1) și Românești (1).

Vezi și: Criza abandonului animalelor de companie în Iași.

Printre nevoile identificate în comunele metropolitane se numărăr dificultatea controlului populației de câini și prevenirea reproducerii nedorite.

Sterilizarea și microciparea câinilor aduc numeroase beneficii atât stăpânilor de câini, cât și comunității. Împreună cu Biroul de Poliție a Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași se organizează și activități de educație. Activități pentru a informa cetățenii despre beneficiile acestei campanii și despre responsabilitatea față de animalele de companie.

Pentru a beneficia de serviciile oferite, toate persoanele interesate trebuie să se înscrie în baza de date a ADI Zona Metropolitană Iași prin completarea formularului de pe adresa: https://zmi.ro/sterilizare/ sau la număr de telefon 0770.741.599 (interval orar 09:00-14:00 de luni până vineri).

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.