Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Compensații lunare pentru prosumatori

Compensații lunare pentru prosumatorii. Senatul a votat în unanimitate pentru o propunere legislativă care ar putea aduce beneficii substanțiale prosumatorilor de energie electrică. Aceștia ar putea primi lunar compensații financiară pentru surplusul de energie livrat în rețea.

Inovatoarea propunere legislativă, adoptată în plenul Senatului, vizează modificarea Legii 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale. Persoanele fizice care au instalații de producție de energie electrică de până la 200 kW pot beneficia de această inițiativă.

Compensația financiară obținută poate fi folosită pentru a acoperi alte cheltuieli, cum ar fi facturile pentru servicii de gaz, încheiate cu furnizorii contractați.

Citiți și: Prea mulți români adoptă panouri fotovoltaice.

Această propunere legislativă a fost inițiată de un grup transpartinic de parlamentari din PSD, PNL, USR și UDMR. Aceasta extinde drepturile conferite de Legea 123/2012, oferind astfel prosumatorilor posibilitatea de a obține compensații financiare pentru surplusul de energie electrică introdus în rețea.

Următorul pas pentru această inițiativă este dezbaterea în Camera Deputaților, care are rolul de for decizional în acest caz. Așadar, prosumatorii energetici ar putea să își vizioneze viitorul financiar într-o lumină mai favorabilă.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.