Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

Ori repartitoare, ori amendă

Românii mai au 2 luni să-și pună repartitoare, altfel vor fi amendați cu 1.000 de lei. Mulți spun că aduc mai multă pagubă. Termenul a fost însă amânat de mai multe ori, iar legea a provocat numeroase controverse. Repartitorul de cost se montează la jumătatea caloriferului pe lungime și unu pe patru din înălțime. Un repartitor costă aproximativ 100 de lei.

Citește un alt articol: Ce este noul sistem RAR Auto-Pass?

Proprietarii trebuie să achite și o taxă lunară, între 2 și 4 lei, pentru citirea de la distanță. Cu alte cuvinte, fiecare plătește atât cât consumă. Însă multe asociații de proprietari nu vor să monteze repartitoare. Oamenii se tem că vor plăti mai mult. Până pe 31 decembrie, locuințele racordate la sistemul centralizat de încălzire trebuie să aibă repartitoare pe fiecare calorifer.

Potrivit Legii Eficienței Energetice din 2014, acestea ar fi trebuit montate până în 2021. Aproape 1,2 milioane de bucureșteni depind de energia termică furnizată de Termoenergetica. În toata țara, 64 de localități sunt conectate la sisteme centralizate de încălzire, dintre care 55 în mediul urban. 

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 7, 2024

Eliminarea AVARIEI pe circuitul primar, magistrala 4...

septembrie 24, 2024

SC Servicii Publice Iași, amenajare peisagistică pe...