Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Ministrul Mediului a vizitat groapa de gunoi

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea fechet, a vizitat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora, la invitația președintelui CJ, Costel Alexe. Alături de delegația ministerială s-au aflat, de asemenea, administratorul public al județului Iași și reprezentanții ADIS.

„Încă de la preluarea mandatului, am făcut toate demersurile pentru a operaționaliza cât mai rapid sistemul de management integrat al deșeurilo. Județul nostru este un model de bună-practică acum. Județ care are unul dintre cele mai performante centre din țară și din Europa de sud-est. Vom investi în continuare pentru a dezvolta și mai mult infrastructura. Ținem foarte mult la a avea un județ verde, un mediu mai sănătos pentru ieșeni. Mulțumesc ministrului Mircea Fechet pentru sprijin și pentru interesul față de proiectele verzi ale județului Iași. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles cât de important este să colectăm selectiv deșeurile și fac acest efort minim zilnic, depozitând separat gunoiul”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Citește și: Vom plăti scump gunoiul.

„Cu astfel de investiții drept etalon, putem spera că vom schimba direcția României în sectorul gestionării deșeurilor. Îi felicit din inimă pe președintele Costel Alexe, pe administratorul public Andrei Cazacu și întreaga echipă care administrează depozitul de la Țuțora, pentru această performanță remarcabilă”, a transmis ministrul Mircea Fechet.

La Țuțora funcționează o stație de sortare a deșeurilor. Stația are o capacitate de 22.000 tone/an și o stație de tratare mecano-biologică cu o capacitate de 144.000 tone/an. La acestea putem adăuga și stația de compostare cu o capacitate de 10.000 tone/an.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.