Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

USR la un pas de disoluție

Marius Bodea, candidat la Primăria Iași și Filip Havârneanu, președintele Filialei Municipiale USR Iași au susținut miercuri la amiază o conferință de presă în contextul recentelor demisii din Consilul Local și din USR Iași

Președintele Filialei Municipiale USR Iași, Filip Havârneanu, a vorbit despre deciziile luate în cadrul ședinței Biroului Local al partidului. Astfel, USR Iași a hotărât să nu-și asume acțiunile celor doi demisionari. În ceea ce privește ședința pentru alegerea unui nou viceprimar, USR a hotărât să nu fie prezent în sală. Filip Havârneanu a subliniat că orice negociere cu PNL este exclusă atât timp cât Mihai Chirică face parte din partid.

Vezi și: Oficial: Marius Bodea candidat USR la Primărie.

Marius Bodea, candidat la Primăria Iași, a afirmat, cu aceeași ocazie că se delimitează de acțiunile lui Iulian Huşanu și Mariei Carcea. În ceea ce privește proiectul politic al deputatului Cosette Chichirău, la care vor adera cei doi, fiind caracterizat ca lipsit de orice șanse.

Marius Bodea a făcut o radiografie a situației în care se află Iașul din perspectiva modului în care este administrat. Despre probleme legate de urbanism, PNRR, situația școlilor, despre șantierele blocate, despre nivelul record de poluare. Senatorul a mai adăugat că Iașul nu este, în acest moment, nu e reprezentat de niciun ministru în actualul guvern.

Ce declară Marius Bodea?

Marius Bodea a dat asigurări că în partid vor fi cooptați oameni de valoare, fiind dat exemplul Gabrielei Cojocaru. În ceea ce privește viitoarele alegeri, Bodea s-a declarat realist. În sensul că nu se așteaptă la o victorie la Consiliul Județean. Cu toate acestea în municipiul Iași și în zona metropolitană se așteaptă ca USR să domine electoral.

Conferința de presă s-a desfășurat în contextul demisiilor lui Iulian Huşanu și Mariei Carcea, atât din USR, cât și din Consiliul Local. Totodată, prefectul de Iași, Bogdan Cojocaru, a semnat dispoziția de demitere a lui Cezar Baciu din Consiliul Local, acesta pierzând și funcția de viceprimar. Baciu a intrat inițial în Consiliu pe listele USR, dar a fost ulterior exclus din partid și numit viceprimar de Mihai Chirica.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...