Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Serviciile de stare civilă s-au digitalizat

În epoca în care chiar totul este la un click distanță, relația cetățeni- administrație nu mai poate și nu mai are voie să fie asimilată consumului inutil de timp și bani. Acesta este un circuit interminabil, care, în loc să ușureze, mai mult îngreunează. 

Digitalizarea serviciilor publice face pași concreți! 4 dintre serviciile publice esențiale și cele mai accesate ce privesc nașterea, căsătoria, divorțul și decesul au fost digitalizate. Acest lucru s-a realizat prin SIIEASC, primul proiect de mare amploare dedicat dezvoltării serviciilor de tip e-Guvernare.

Un articol similar: Sistem integrat pentru acte stare civilă.

De acum, se administrează electronic fluxurile operaționale și serviciile de stare civilă. Peste 68 de milioane de acte de stare civilă ce au fost emise în ultimii 100 de ani au fost transpuse în format digital.

Ministerul Afacerilor Interne gestionează platforma. Aceasta a fost dezvoltată în cadrul proiectului alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Autoritatea pentru Digitalizarea României. Alături a fost și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Iată că, la propriu, aspectele administrative ce țin de cele mai importante evenimente din viața fiecărui om chiar se pot rezolva cu un click!

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...