Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Ciolacu arată spre ANAF în scandalul plafonării plăților cash

Ciolacu arată spre ANAF în scandalul plafonării plăților cash. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că măsurile privind limitarea plăţilor cash vor fi analizate în continuare, în aşa fel încât lumea să nu fie afectată şi a precizat că acestea au fost luate ca urmare a unor propuneri venite din partea unei echipe tehnice de la ANAF în vederea combaterii evaziunii fiscale şi nu a fost o propunere politică.

La rândul său, președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, luni, că măsura plafonării plăților cash trebuie revizuită cât mai rapid. El a spus că ori se revine la plafonul de 10.000 de lei, ori Guvernul va veni cu altă soluție. În acest context, astăzi va avea loc și o discuție cu băncile care au acționat foarte repede speculând oportunitatea de a mări unele comisioane bancare privind transferurile.

Află și despre: Bogdan Balanișcu a fost ales președintele Organizației Municipale PSD Iași.

„Este prima întâlnire cu băncile, pe urmă o să am întâlnirea cu IMM-urile. Nu e vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie. Este o problemă la micii întreprinzători cu plăţile cash, să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu-şi doreşte acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă şi cu IMM-urile. Şi cred că pe grupe de produse, adică electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viaţa oamenilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...