Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Autoritățile locale și UMF Iași au ajuns la un acord pentru preluarea Spitalului CFR

Autoritățile locale și UMF Iași sunt de acord să preia Spitalul CFR. Primăria Iași reconfirmă intenția de a administra Spitalul Clinic Căi Ferate din oraș. După discuțiile de la București, primarul Iașului, Mihai Chirica, menționează că protocolul existent cu Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa, care ar putea transforma Spitalul CFR într-un spital universitar, rămâne valabil.

Mihai Chirica subliniază importanța continuării activității spitalului, fără disponibilizări de personal medical și menținerea serviciilor medicale. Primarul adaugă că, dacă Universitatea de Medicină ar prelua exclusiv administrarea spitalului, acest lucru ar consolida poziția universității în clasamentul academic internațional.

Vezi și: A fost numit un nou subprefect.

Chirica explică că nu se pun în discuție disponibilizări de personal medical. Nici schimbări majore în domeniile de servicii medicale nu se vor întâmpla. Singura difertență este transferul administrativ la alte autorități cu experiență și o conexiune mai strânsă cu cetățenii.

Într-o perspectivă mai largă, primarul Mihai Chirica susține ideea ca UMF Iași să aibă propriul său spital universitar, urmând exemplul marilor universități din Europa și din lume, pentru a asigura stabilitate în pregătirea studenților viitori și a obține un avantaj competitiv în clasamentul universităților cu profil medical la nivel internațional.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

august 6, 2024

Avertizare de călătorie pentru românii care se...

martie 12, 2024

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu. Garda Naţională...

martie 11, 2024

Tu ești pregătit? Noi suntem pregătiți să...

februarie 29, 2024

Legea pensiilor are și norme de aplicare....