Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Maricel Popa a vorbit la REGI despre investițiile cu fonduri europene

Senatorul social democrat Maricel Popa participă, în această săptămână, la lucrările prilejuite de Reuniunea Interparlamentară. Aceasta este organizată de Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI), din Parlamentul European. În calitate de reprezentant al României, acesta a luat cuvântul în cadrul adunării. A atras atenția asupra nevoii de prelungire a termenelor de implementare a investițiilor desfășurate cu fonduri europene.

“Plecând de la nevoile pe care le-am identificat în județul Iași. De exemplu, am reușit să atrag 1 miliard de euro bani nerambursabili. Asta când am ocupat funcția de președinte al județului. Banii, ce nu au putut fi cheltuiți până la ultimul leuț, așa cum ar fi fost normal, deoarece am traversat mai multe crize:

Vezi și: Asigurare RCA pentru trotinete și biciclete.

  • cea a războiului de la graniță
  • cea de Covid
  • cea a scumpirilor din energie

Astfel, cred că prelungirea cu încă doi ani a perioadei de implementare a proiectelor aferente exercițiului 2014- 2020 se va traduce prin finalizarea unui număr cât mai mare de investiții”, a subliniat Maricel Popa.

Senatorul social democrat a discutat și despre problemele primarilor în privința cofinanțării proiectelor din fonduri europene de către autoritățile locale.

“Am adus în atenția autorităților europene faptul că, pentru a implementa cât mai multe proiecte, este necesar să nu crească cofinanțarea pe care trebuie să o pună autoritățile locale. Resursele financiare ale acestora sunt de cele mai multe ori extrem de limitate. Susțin necondiționat dezvoltarea mediului rural. Cred că avem obligativitatea de a le oferi oamenilor de aici condiții similare cu cele de la oraș.”, arată Maricel Popa întro postare pe pagina sa de facebook.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...