Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Premierul Marcel Ciolacu: Nu poți să ai excedent de zeci de milioane de euro și să înjuri Guvernul

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România, că trebuie făcută o reformă fiscală „predictibilă, echitabilă în 2025-2026”.

„Cu adevărat, nu se va pune în aplicare în 2024, dar trebuie să pornească de la dumneavoastră”, le-a spus el primarilor.

Președintele PSD a afirmat că administrația locală trebuie să se concentreze pe cheltuirea fondurilor europene. Asta până la încheierea actualului exercițiu financiar multianual al UE. Acesta a răspuns „primarilor care se plâng pe Facebook” de un „dezastru că nu avem bani”. În contextul în care, susține primul ministru, „au excedente în cont de sute de milioane de euro”. 

Vezi și: Ciolacu arată spre ANAF în scandalul plafonării plăților cash.

„Eu nu am prins nici un bunic în viață. Dacă credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate. E inuman. Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa. Nu se poate așa ceva. Trebuie să găsim sustenabilitate, trebuie să venim cu o reformă fiscală predictibilă, echitabilă în 2025-2026”, a afirmat Marcel Ciolacu.  El a vorbit despre reforma administrativă, care „trebuie făcută”.  „Cu adevărat, nu se va pune în aplicare în 2024, dar trebuie să pornească de la dvs. Cel mai ușor pentru noi politicienii este să venim cu o lege și să spunem că sub 2.000 de locuitori nu mai există nicio comună. E foarte greșit. Abordarea nu trebuie să fie matematică, ne trebuie un plan construit cu consultanță și discuții și fără să mai căutăm întotdeauna să reinventăm apa caldă”, mai susține premierul.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...