Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Nicolae Ciucă anticipează marea reorganizare administrativ-teritorială

La Summit-ul Autorităților Publice Locale din România, Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, a subliniat importanța înfăptuirii cu înțelepciune a reorganizării administrative teritoriale a țării. El a atras atenția că mulți vorbesc despre comasarea comunelor. Înființarea de regiuni și desființarea de județe fără a avea o cunoaștere reală a istoriei și evoluției societății românești

„Avem nevoie de un cadru legal care să permită pentru viitor integrarea unitară a tuturor informaţiilor privind teritoriul administrativ şi structura populaţiei în baze de date spaţiale. Avem recensământul agricol finalizat şi avem finalizat şi recensământul populaţiei. Rămân de construit instrumentele legislative care să ne permită cunoaşterea actualizată şi în detaliu a teritoriului administrativ al României. Iar aici intervine digitalizarea reală a României, care este şi unul din marile obiective PNRR”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: PNL Pașcani îi cere lui Cristian Rățoi să renunțe la funcția de viceprimar!

Se pune accent pe o prioritate legislativă și administrativă subliniată de el:

finalizarea și integrarea în baze de date geospațiale a tuturor planurilor urbanistice generale pentru comune, orașe și municipii, precum și a planurilor de amenajare a teritoriului pentru județe. Această inițiativă are ca obiectiv gestionarea mai eficientă a informațiilor și va fi implementată în următorii ani.  „Dacă vom realiza acest lucru, vom putea extrage aproape 90% din datele necesare elaborării studiilor suport, care sunt necesare la depunerea de proiecte spre finanţare. De asemenea, vom putea extrage şi datele necesare pentru viitoarea reorganizare administrativ teritorială a României”, a mai spus Ciucă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...