Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Vor fi alegeri anticipate la Gorban şi Oţeleni?

Joi, Instanţa supremă s-a pronunţat în procesul demarat de Ludovic Orban împotriva Guvernului. Obligă Executivul să organizeze alegeri locale parţiale în 57 de localităţi. Măsura se aplică acolo unde în care mandatele de primar au fost declarate vacante sau în care consiliul local a fost dizolvat. Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a câştigat definitiv procesul deschis împotriva Guvernului. Instanţa supremă a respins recursul formulat de Guvern şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti din 16 martie, favorabilă lui Orban. 

„Obligă pârâtul Guvernul României la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parţiale locale şi să declanşeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcţia de primar şi pentru Consiliul local în toate circumscripţiile electorale care sunt evidenţiate în situaţia centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă ca fiind circumscripţii electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, se arăta în decizia Curţii de Apel, menţinută de Instanţa supremă.

Citește înă un articol: Încep lucrările pentru alimentarea cu apă la Oțeleni.

În această situație se numără şi comunele ieşene Gorban şi Oţeleni. Primarul comunei Gorban, Dănuţ Rotaru, a decedat în noiembrie 2021. Viceprimarul Ştefan-Silviu Isari a preluat atribuţiile primarului până la organizarea alegerilor anticipate. De asemenea, la Oţeleni, Felician Gherăescu a fost găsit incompatibil de inspectorii Agenției pentru Integritate. În iunie 2022, prefectul Bogdan Cojocaru a emis ordinul privind încetarea de drept a mandatului înainte de termen. Gherăescu (PSD) a fost desemnat primar interimar al comunei Oțeleni în octombrie 2016, după ce primarul ales, Ciprian Aiojoaiei își pierduse mandatul în urma unei condamnări penale. Atribuțiile de primar interimar sunt exercitate în Oțeleni de către viceprimarul liberal, Ioan Benchea.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram, respectiv pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile importante!

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...

octombrie 21, 2024

Ciolacu propune măsuri pentru sprijinirea familiilor și...