Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Programul Rabla Plus 2023: Cum poți aplica pentru o mașină electrică?

Programul Rabla Plus 2023 oferă oportunitatea achiziționării unei mașini electrice și detaliază cerințele necesare pentru procedură. Însă oferta este restrânsă. Vor fi doar 1.500 de vehicule disponibile.

Începând de pe 23 noiembrie începe o nouă sesiune a programului Rabla Plus destinată exclusiv persoanelor fizice. Acestea se pot adresa la orice dealer auto pentru a beneficia de primele de casare atât pentru mașini 100% electrice, cât și pentru mașini hybrid plug-in. Primele de casare pentru mașinile electrice au valoarea de 51.000 de lei pentru un singur autovehicul. Suma de 54.000 de lei este pentru casarea a două.

Citește și: Record de succes pentru programul Rabla Plus 2023: Peste 2.5 miliarde lei investiți în mașini eco!

Pentru mașinile hybrid plug-in, primele de casare sunt de 26.000 de lei pentru casarea unei mașini și de 29.000 de lei pentru casarea a două mașini. Există și un tichet Rabla Plus pentru achiziționarea de motociclete electrice, în cuantum de 26.000 de lei. Pentru obținere bonusului suplimentar de 1.500 de lei, este necesară casarea unei mașini vechi de minim 15 ani sau cu normă de poluare maxim Euro 3. Pentru înscrierea în program, doritorii trebuie să prezinte un certificat fiscal de la ANAF. Totodată unul de la serviciul de taxe locale și actele mașinii care urmează a fi casată.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.