Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

CTP Iași se confruntă cu o lipsă de șoferi

CTP Iași este în căutarea a peste 50 de șoferi pentru a completa posturile disponibile. Cerințele pentru aceste posturi au survenit odată cu extinderea parcului de autobuze, care include achiziționarea de vehicule electrice de 12 metri (20 de unități), urmate de alte 25 de autobuze electrice de 10 metri. De asemenea, necesitatea de a opera pe traseele metropolitane a contribuit la această nevoie crescută de personal. Conducerea companiei a decis să organizeze noi sesiuni de școlarizare pentru viitorii șoferi de autobuz.

Vezi și: Avem o nouă stație CTP.

„Avem nevoie de 50 de șoferi, dar am putea să ne descurcăm și cu 30. Un nou curs de instruire a fost început, atrăgând 31 de participanți. Condițiile pentru școlarizare sunt minime: candidaul trebuie să aibă peste 21 de ani, cel puțin 10 clase absolvite și permis de conducere categoria B”, a menționat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Cursanții nu au costuri pentru școlarizare, însă cei care finalizează perioada de instruire trebuie să rămână în cadrul companiei pentru cel puțin cinci ani.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat din județul tău!

octombrie 7, 2024

Eliminarea AVARIEI pe circuitul primar, magistrala 4...

septembrie 24, 2024

SC Servicii Publice Iași, amenajare peisagistică pe...