PRIMĂRIA COTNARI
Comuna Cotnari se află în partea de nord-vest a județului, pe malurile Bahluiului, în aval de zona unde acesta primește apele afluentului Buhalnița. Este traversată de șoseaua națională DN28B, care leagă Târgu Frumos de Botoșani.
Comuna Cotnari are în componență 11 sate: Cotnari care este sat reședință și satele Bahluiu, Cârjoaia, Cireșeni, Făgăt, Hodora, Horodiștea, Iosupeni, Lupăria, Valea Racului și Zbereni. Comuna se învecinează șa nord cu comuna Ceplenița, la nord-est cu comuna Coarnele Caprei, la est cu comuna Belcești, la sud-est cu comuna Balș, la sud cu comuna Cucuteni, la sud-vest cu comuna Todirești și la vest cu comuna Sirețel.
În comuna Cotnari se află cinci monumente istorice de interes național, dintre care trei sunt monumente de arhitectură: ruinele bisericii catolice, ansamblul medieval „Curtea Domnească” și biserica „Cuvioasa Paraschiva” (1493). Celelalte două monumente de interes național sunt situri arheologice: o altă biserică catolică aflată în ruină și situl arheologic „Cetatea de la Cotnari”, care cuprinde vestigii de la începutul secolului al IV-lea î.e.n.
Conform ultimului recensământ, populația comunei Cotnari se ridică la 7.248 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 7.948 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,93%).Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (89,94%).
Comuna Cotnari este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Vasile Crețu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016.
2023 ADMINIS