Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Grajduri

COMUNA GRAJDURI

Comuna Grajduri se află în marginea de sud a județului, la limita cu județul Vaslui. Este străbătută de șoseaua județeană DJ248, care o leagă spre nord de Ciurea și Iași  și spre sud de Scânteia și mai departe în județul Vaslui de Rebricea și Vulturești. Prin comună trece și calea ferată Iași-Vaslui, pe care este deservită de stația Grajduri.

Comuna Grajduri este compusă din șapte sate: Grajduri care este sat de reședință și satele Cărbunari, Corcodel, Lunca, Pădureni, Poiana cu Cetate și Valea Satului.

Patru obiective din comuna Grajduri sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este un sit arheologic, aflat la „Cetate”, unde s-au găsit urme de așezări din eneolitic. Celelalte trei sunt clasificate ca monumente de arhitectură: ruinele schitului din „Poiana cu schit” (circa secolul al XVII-lea), o casă datând din 1910 și biserica lui Cujbă (secolul al XVII-lea) din Poiana cu Cetate.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Grajduri se ridică la 3.563 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.110 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (86,25%), cu o minoritate de romi (8,73%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,88%).

Comuna Grajduri este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Constantin Zamfirache, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2000.

 

 

Despre

Primar: Constantin Zamfirache

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?