Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Rafila: Eforturi decisive pentru susținerea spitalelor vulnerabile

Rafila se angajează să identifice fonduri suplimentare cu CNAS pentru spitalele cu resurse insuficiente. Ministrul Sănătății, a declarat că va informa Guvernul despre dificultățile financiare ale spitalelor. Împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor găsi soluții pentru a suplimenta bugetele. Toate acestea, până la finalul anului.

Întrebat despre problemele financiare ale spitalelor, Rafila a menționat că ministerul are un rol indirect în finanțarea spitalelor, care sunt finanțate aproape în întregime de către Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Vezi și:A început urmărirea penală față de fostul premier Florin Cîțu.

A subliniat că există semnale privind dificultățile financiare. Se dorește aducerea acestor probleme în atenția Guvernului pentru a găsi soluții în colaborare cu CNAS. Ministrul a menționat și alocarea de către Guvern a unei sume de 3,5 miliarde de lei pentru luna decembrie. Aceasta fiind destinată finanțării spitalelor și altor programe de sănătate.

Rafila a exprimat disponibilitatea de a sprijini financiar sistemul de sănătate. El a subliniat necesitatea implicării Guvernului și a Ministerului de Finanțe, prin intermediul CNAS în gestionarea acestei probleme.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...