Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Mugurel Laicu, șeful DRDP Iași, forțat de Costel Alexe să demisioneze

Într-o scrisoare deschisă către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Costel Alexe solicită urgentarea elaborării Studiului de Fezabilitate pentru „Varianta de ocolire a orașului Podu Iloaiei”.

Acesta considera că întârzierea proiectului se datorează actualului director DRDP Iași, Mugurel Laicu. Alexe îi solicită lui Sorin Grindeanu să-l demită pe Mugurel Laicu.

„În fiecare zi, conducătorii auto care tranzitează județul nostru pe drumul european E583 îmi transmit mesaje despre calvarul rutier pe care trebuie să îl îndure în zona Podu Iloaiei. Localitate în care se fac mereu ambuteiaje. Cunosc personal situația disperată atât pentru localnici, cât și pentru cei care sunt în trecere. Aglomerația care se formează la intrarea/ieșirea din oraș, a devenit o problemă zilnică și apăsătoare pentru județul Iași.

Până când va fi implementat proiectul Autostrăzii Unirii A8, varianta de ocolire a orașului Podu Iloaiei este cea mai bună alternativă pentru descongestionarea și fluidizarea traficului. Din păcate, etapa de elaborare a studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv este blocată. Studiul de fezabilitate ar fi trebuit să fie recepționat în luna octombrie a acestui an. Privesc cu îngrijorare și consternare inactivitatea directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Mugurel Laicu. Acesta nu a luat nicio măsură pentru urgentarea procesului. Totodată, acesta asistă pasiv la tergiversările proiectantului, fără să cunoască stadiul implementării. Nu are un centralizator al proiectelor care să reflecte realitatea în relația cu proiectantul și instituțiie avizatoare”, a menționat Costel Alexe.

Citește și Ciolacu a solicitat ANRE să efectueze verificări urgente

Mugurel Laicu i-a transmis că, înainte să-i ceară demisia, să se uite „la traficul infernal din Iași și la conservele care circulă pe drumurile județene”.

„Costel Alexe, scoate creionul de tămplarie de după ureche și notează. Poți păcăli pe unii oameni tot timpul și pe toți oamenii câteodată, dar nu poți păcăli toți oamenii tot timpul…

Cât despre dezvoltarea Iașului, vă aduc aminte că erați de mână cu domnul primar Chirica atunci când, de față cu ministrul liberal Bode, ați promis că veți demisiona dacă nu va fi gata șoseaua de centură a Iașului…

V-ați luat de mână cu alte personaje și ați luptat din greu să aruncați la coș centura pentru traficul greu . Aceasta din urmă prevedea decongestionarea majoră a traficului în zona Granit – Bucium. Desigur, acest lucru poate fi posibil prin crearea de supratraversări în zona Pasajului Socola spre Drumul Hoților, Poitiers si Bucium. Am ajuns la ce vedem astăzi – trei ore din Podu Roș în Bucium. Atât faci de la Iași la Focșani sau la Tecuci pe drumul național administrat de drumari de cariera nu de geografi cu dosare penale”, a spus Mugurel Laicu, directorul DRDP Iași.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...