Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Consiliul Județean Iași a ales să obțină un împrumut bancar pentru a finaliza Axa Rutieră Iași – Suceava

Pentru finalizarea Axei Rutiere Iași – Suceava, Consiliul Județean Iași recurge la un împrumut bancar, din cauza creșterii costurilor de realizare.

Proiectul a fost lansat în 2012, iar în septembrie 2017 a fost semnat contractul de execuție. Lucrarea a fost împărțită pe cinci loturi, trei situându-se pe teritoriul județului Iași și două în județul Suceava.

În momentul semnării contractului, valoarea investiției era de aproximativ 327 de milioane de lei. Acum, aceasta depășește 642 de milioane de lei.

Citește și Piste pentru biciclete vor fi amenajate într-o comună de lângă Iași. Licitația a fost publicată pe SEAP

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, dă asigurări că până la sfârșitul acestui an se va putea circula pe cele trei loturi din județul Iași. În schimb, în județul Suceava, lucrările ar urma să fie gata în cursul anului 2024.

Județul Iași, cu cele trei loturi, la 31 decembrie le va avea finalizate. Două loturi din axa Suceava sunt pe județul Suceava, iar colegii de la Consiliul Județean Suceava au cerut fazarea acestui proiect astfel încât să poată continua lucrările și după 1 ianuarie 2024.

În momentul de față, din cauza războiului, din cauza inflației, din cauza actualizării prețurilor, valoarea proiectului de pe axa strategică, Iași –  Suceava a crescut. Banii sunt mare parte fonduri europene prin programul operațional 2014-2021 și contribuția Consiliului Județean, iar pentru contribuția Consiliului Județean și pentru cofinanțare s-a apelat la acest instrument financiar bancar, împrumutul„, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Citește și Primăria Victoria alocă fonduri pentru a realiza un centru de colectare a deșeurilor

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!