Primăria Miroslava
Comuna Miroslava este situată în partea centrală a județului, în nordul Podișului Bârladului, pe malul drept al Bahluiului, în vecinătatea sud-vestică a municipiului Iași. Este străbătută de șoseaua de centură a Iașiului, desemnată ca șosea națională, cu denumirea de DN28D, drum ce leagă comuna spre nord de Valea Lupului și spre sud-est de Ciurea. La Valea Ursului, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ248A, care duce spre est la Iași și spre sud-vest la Voinești, Țibana, Țibănești, și mai departe în județul Vaslui la Todirești. Pe teritoriul comunei se găsește și Pădurea Uricani, arie protejată de tip forestier unde sunt ocrotite speciile de gorun, stejar pedunculat și tei argintiu.
Comuna Miroslava este format din 13 sate: Miroslava care este și satul de reședință și satele: Balciu, Brătuleni, Ciurbești, Cornești, Dancaș, Găureni, Horpaz, Proselnici, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului și Vorovești.
Dovezi ale locuirii continue încă din timpuri străvechi pe aceste meleaguri au fost descoperite în diverse situri arheologice, comuna Miroslava având în componența ei unele dintre cele mai vechi sate atestate documentar din zona județului Iași. Prima menționare documentară a unei localități din arealul comunei Miroslava face referire la Vorovești și datează din anul 1434.
12 obiective din comuna Miroslava sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Patru dintre ele sunt situri arheologice.
Conform ultimului recensământ, populația comunei Miroslava se ridică 32.509, in crestere fata de recensământul anterior când se înregistraseră 11.958 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (92,63%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (88,79%).
Comuna Miroslava este administrată de un primar și un consiliu local compus din 19 consilieri. Primarul Dan Niță, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2008.
2023 ADMINIS