Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Procurorii DNA Iași au finalizat ancheta în dosarul mitei de 1,25 milioane de lei primită de Dumitru Buzatu

Procurorii DNA Iași au finalizat ancheta în dosarul mitei de 1,25 milioane de lei primită de Dumitru Buzatu. Luni, judecătorii Tribunalului Vaslui vor decide dacă vor menține arestarea preventivă pentru Dumitru Buzatu sau își va putea petrece sărbătorile acasă.

Alături de fostul lider PSD de la Vaslui a fost trimis în judecată și expertul ieșean Radu Judele. Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv in data de 23 septembrie.

Citește și Farsorul din fruntea CJ Iași. Penalul Costel Alexe a umflat, din pix, numărul de kilometri asfaltați!

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani. Reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui. Astfel contractul urma să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei. Cu această ocazie s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA dupa momentul retinerii lui Buzatu.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...