Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

Pe masa consilierilor locali se află un proiect privind majorarea tarifelor de salubrizare din Iași

Pe masa consilierilor locali se află un proiect privind majorarea tarifelor de salubrizare din Iași. Această propunere va fi discutată și votată în cadrul unei ședințe ordinare programată pentru data de 21 decembrie 2023. Decizia vine ca urmare a modificărilor legislative, precum creșterea salariului de bază minim brut pe țară. Aceasta vizează ajustarea tarifelor pentru activitățile de salubrizare desfășurate pe căile publice.

Tarifele de salubrizare din Iași vor suferi o creștere

Se propune modificarea prețurilor serviciilor oferite de societatea Salubris SA pentru curățarea căilor publice în Iași. Astfel, tariful pentru măturatul manual al carosabilului va crește de la 32,44 lei la 33,97 lei. Tariful este calculat pentru fiecare 1.000 de metri pătrați. De asemenea, tariful pentru măturatul trotuarelor și al altor căi de acces va crește de la 41,08 lei la 43,05 lei pentru fiecare 1.000 de metri pătrați.

Citește și Creștere alarmantă a numărului de cerșetori proveniți din Republica Moldova pe străzile din Iași

Menţionăm că tarifele prezentate nu includ TVA şi că tarifele practicate de Salubris SA pentru activităţile de salubrizare desfăşurate pe căile publice, care au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Local la data de 3 februarie 2023, şi pentru care nu s-a solicitat modificarea cuantumului, vor rămâne neschimbate.

Începând de la 1 ianuarie 2024, consumatorii casnici vor fi nevoiți să plătească prețuri mai mari

Această măsură a fost aprobată de aleșii locali în luna octombrie 2023, prin proiectul de hotărâre privind creșterea tarifelor pentru serviciile de salubrizare. Aceste modificări se aplică utilizatorilor care nu au încheiat un contract cu operatorul Salubris pentru colectarea și transportul separat al deșeurilor.

Totodată, cei care au avut contractul reziliat din cauza neplății serviciului de salubrizare sunt și ei vizați de aceste schimbări. În plus, operatorii casnici vor fi obligați să plătească o taxă în funcție de numărul de persoane din fiecare familie, adică numărul de locuitori existenți la adresa respectivă. Astfel, tariful lunar pentru serviciile de salubrizare va crește la 37 de lei de persoană.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 7, 2024

Eliminarea AVARIEI pe circuitul primar, magistrala 4...

septembrie 24, 2024

SC Servicii Publice Iași, amenajare peisagistică pe...