Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Angajații DGASPC Iași: salarii din fondul de rezervă al statului

Angajații DGASPC Iași primesc salarii din fondul de rezervă al statului. Guvernul a direcționat fonduri din fondul de rezervă bugetară către cheltuieli descentralizate pentru servicii sociale în sistemul de protecție a copilului. Potrivit deciziei guvernamentale, județul Iași va beneficia de peste 8,1 milioane de lei. Această sumă este destinată garantării drepturilor salariale ale angajaților Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC).

Citește și: Personalul de la Radio Iași a organizat un nou protest.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a anunțat convocarea unei ședințe imediate pentru rectificarea bugetară. Acesta a asigurat plata sumelor restante personalului DGASPC, inclusiv asistenților maternali. El a subliniat importanța actualizării standardelor de cost pentru serviciile sociale. Exprimat recunoștința pentru eforturile și devotamentul colegilor de la DGASPC pentru protejarea și îngrijirea celor vulnerabili. Alexe a subliniat că plata la timp a salariilor reprezintă un drept minim și o formă de respect pe care statul trebuie să o arate.

Președintele Consiliului Județean Iași a evidențiat responsabilitatea administrației locale în apărarea drepturilor personalului DGASPC și a promis accelerarea procesului pentru plata integrală a sumelor restante.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!