Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Drăgușeni

Comuna Drăgușeni

Comuna Drăgușeni se află în marginea de sud a județului, la limita cu județul Vaslui, pe malurile râului Stavnic, în amonte de lacul de acumulare Căzănești. Este străbătută de șoseaua județeană DJ248B, care o leagă spre nord de Ipatele, Șcheia, Mogoșești și Voinești, și spre sud în județul Vaslui de Negrești.

Vecinii comunei Drăgușeni sunt: la nord cu comuna Șcheia, la est cu comuna Rebricea din județul Vaslui, la sud cu orașul Negrești din județul Vaslui și la vest cu comuna Ipatele.

Drăgușeni este compusă din două sate Drăgușeni care este sat reședință și satul Frenciugi.

Trei obiective din comuna Drăgușeni sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local, toate fiind clasificate ca monumente de arhitectură: biserica „Sfântul Gheorghe” (1815) din satul Drăgușeni, fostele case boierești ale familiei Costin (secolul al XVIII-lea) din același sat și biserica „Sfânta Treime” (1783) din satul Frenciugi.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Drăgușeni se ridică la 1.436 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 1.519 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (98,05%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,85%).

Comuna Drăgușeni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 9 consilieri. Primarul Viorel Ciobotaru, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2008.

 

 

Despre

Primar: Viorel Ciobotaru

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?