Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Erbiceni

Comuna Erbiceni

Comuna Erbiceni se află în centrul județului, pe malurile Bahluiului, la nord de orașul Podu Iloaiei. Este străbătută de șoseaua județeană DJ281, care o leagă spre sud de Podu Iloaiei și spre nord-vest de Belcești, Cotnari, Ceplenița,  Scobinți și Sirețel. Prin comună trece și calea ferată Podu Iloaiei-Hârlău, pe care este deservită de halta de călători Erbiceni și de halta Spinoasa.

Comuna Erbiceni are in componență cinci sate: Erbiceni care este sat reședință și satele Bârlești, Spinoasa, Sprânceana și Totoești.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta denumirea de Bârlești, făcea parte din plasa Bahlui a județului Iași și era formată din satele Bârlești, Totoești, Erbiceni și Spinoasa, având în total 2375 de locuitori. Funcționau în comună o moară de apă, una de aburi, două școli cu 80 de elevi, și patru biserici. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna cu noul nume de Erbiceni, în aceeași plasă și având 3194 de locuitori și aceeași structură (cu satul Bârlești separat în Bârlești-Români și Bârlești-Unguri). În 1931, comuna a fost desființată temporar, satele ei trecând la comuna Podu Iloaiei, dar a fost reînființată la scurt timp.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Erbiceni se ridică la 5.457 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.611 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (92,63%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (85,6%), dar există și minorități de romano-catolici (5,85%) și penticostali (1,08%).

Comuna Erbiceni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Ionel Lungu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2012.

Despre

Primar: Ionel Lungu

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?