Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Temperaturile scăzute au pus în funcțiune cel de-al doilea cazan al CET 1 Iași

Temperaturile scăzute au pus în funcțiune cel de-al doilea cazan al CET 1 Iași. Deși până în prezent a rămas neutilizat, consumul în oraș a înregistrat o creștere considerabilă peste noapte.

În acest sezon de iarnă, căldura în municipiul Iași este asigurată exclusiv de CET-ul 1, nefiind necesară activarea CET 2 Holboca. La începutul iernii, oamenii erau îngrijorați în privința capacității CET-ului 1 de a face față cerințelor. Până în acest moment nu s-au înregistrat probleme. Cu toate acestea, de acum încolo, Termo Service trebuie să furnizeze o cantitate mai mare de căldură. Având în vedere temperaturile așa de scăzute.

CET 1 Iași a funcționat doar cu cazan apă fierbinte

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, consumul de gigacalorie din Iași a înregistrat o creștere. În toată perioada iernii, CET 1 Iași a funcționat doar cu CAF 3 (cazan apă fierbinte), cu o putere de 100 de gigacalorii. Consumul de energie termică în oraș s-a menținut constant la 75 de gigacalorii. Totuși, odată cu scăderea temperaturilor, a fost necesar să fie pornit și celălalt cazan neutilizat în această iarnă, și anume CAF 1, care are o capacitate de 50 de gigacalorii.

Citește și Primarul a solicitat ISJ deschiderea școlilor înainte de ora 7

„Începând de duminică după-amiază, vom utiliza ambele CAF-uri și motorul electric, având în prezent aproximativ 100 de gigacalorii pe oră. Dimineața de luni a fost puțin mai înaltă, din cauza temperaturilor extrem de scăzute, dar s-a diminuat în timpul zilei”, a declarat Sorin Turcu, liderul Sindicatului Energia 2013 Iași.

În prezent, aproape 23 de mii de locuințe continuă să beneficieze de încălzirea centralizată. Acestea includ atât apartamente, cât și instituții publice, școli și afaceri locale. În cursul nopții trecute, temperaturile au scăzut până la 16 grade Celsius sub zero în mare parte din oraș, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a consumului de căldură.

Angajații de la CET 1 asigură că nu există probleme și că situația este sub control

De asemenea, facturile pentru încălzire în continuare au rămas neschimbate, deoarece tarifele nu au fost încă majorate. Astfel, pentru o garsonieră de aproximativ 20 de metri pătrați, locatarii plătesc în jur de 50 de lei pe lună. Pentru un apartament cu o cameră, suma urcă puțin peste 100 de lei, iar pentru cele cu două camere, prețurile ajung la aproximativ 200 de lei.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Programată pentru 25 octombrie, ședința de constituire...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....