Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Protest spontan la Radio Iași! Angajații solicită sprijin din partea forurilor europene

Protest spontan la Radio Iași! Angajații solicită sprijin din partea forurilor europene. 20 dintre angajații de la Radio Iaşi au ieșit astăzi în fața instituției, la prima acțiune de protest spontan din acest an. Acesta este pe fondul subfinanțării Societății Române de Radiodifuziune și al pierderii recente a unor drepturi financiare. Peste 50% dintre salariați au semnat o nouă scrisoare deschisă care a fost trimisă la autoritățile naționale. Aceștia au transmis și la forurile europene care apară libertatea și independența presei.

Printre destinatarii scrisorii se numără vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, Comisia de Cultură și Educație a Parlamentului European, precum și reprezentanții European Broadcasting Union. Salariații au reiterat necesitatea adoptării unei legi de funcționare predictibile, care să asigure statutul angajaților radioului public și finanțarea sustenabilă a Societății Române de Radiodifuziune.

Vezi și în Botoșani: Fermierii protestează astăzi pe E85

Ei mai revendică venituri decente și eliminarea discrepanțelor salariale între personalul executiv și cel de conducere. În același context, salariații Radio Iași au subliniat importanța existenței radioului regional în contextul internațional actual. Ei așteaptă soluții la solicitările lor, iar în lipsa unor propuneri concrete, angajații au precizat că își rezervă dreptul de a iniția noi acțiuni în numele libertății de exprimare. Pe timpul acțiunii angajaților, activitatea postului de radio nu a fost perturbată.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...