Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Anunțuri

Meniu

La pasajul pietonal Frumoasa au început lucrările de reparații și modernizare

În prezent, la pasajul pietonal Frumoasa au început lucrările de reparații și modernizare. Constructorul, asocierea Heavy Duty Construct SRL – Prima Construct SRL, se angajează să finalizeze lucrările în maxim 12 luni, cu o investiție de 1.939.447,40 lei fără TVA (2.307.942,41 lei cu TVA). Lucrările au demarat cu decaparea și curățarea elementelor structurale, precum și pasivizarea armăturilor din beton. Pe viitor, se vor face intervenții complete de consolidare la nivelul structurii de rezistență a pasajului.

Citește și: Municipalitatea restaurează pasajul subteran pietonal din Frumoasa.

De asemenea, va fi curățat canalul colector și se va reface sistemul de colectare și dirijare a apelor pluviale. Se vor monta plăci de granit antiaderente, un nou sistem de iluminat, precum și panouri publicitare. Scările de acces vor fi reparate, placate cu granit și vor beneficia de copertine, iluminat, sistem de monitorizare video, precum și scaune mobile pentru persoanele cu dizabilități. Zonele de acces în pasaj vor fi, de asemenea, reparate și amenajate cu plăci de granit.

Pasajul pietonal subteran Frumoasa, cu o lungime totală de 40 de metri, oferă posibilitatea traversării a trei linii de cale ferată între cartierul Nicolina, de pe strada Libertății, și cartierul Frumoasa, de pe stradela Cetățuia.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

noiembrie 15, 2023

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi angajează asistenți...
Primăria Iași

noiembrie 10, 2023

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi organizează în...
Primăria Iași
Primăria Iași

noiembrie 9, 2023

Primăria Municipiului Iași organizează o licitație pentru...