Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Anunțuri

Meniu

Mănăstirea Bârnova are nevoie de ajutor pentru finalizarea lucrărilor de restaurare

O chemare emoționantă se face auzită de la Mănăstirea Bârnova, acolo unde un efort impresionant de restaurare a bisericii și a casei domnești se află în pragul finalizării. Cu toate acestea, o problemă majoră a apărut în calea obștii mici: apa care se infiltrează în beci pune în pericol amenajarea muzeului mănăstirii. Cu nevoia imperioasă de un drenaj pentru a rezolva această situație, sume mari de bani sunt cerute pentru a continua lucrările.

Efortul colectiv al comunității a atras deja finanțare europeană pentru restaurare. Din păcate lucrarea neprevăzută a drenajului nu a fost inclusă în proiectul eligibil pentru finanțare europeană. Astfel, Mănăstirea Bârnova apelează la generozitatea oamenilor pentru a strânge suma necesară de 2.200.000 lei, din care aproximativ 1.600.000 lei sunt destinați drenajului vital.

Citiți și: România, fără canalizare!

Importanța acestei lucrări nu poate fi subestimată. În cazul în care infiltrațiile de apă persistă, riscul de deteriorare a exponatelor valoroase din muzeu este iminent. Obiectele istorice de neprețuit, mărturii ale trecutului, pot fi pierdute iremediabil. Înțelegând urgența și importanța misiunii lor, membrii obștii fac un apel către comunitate și către toți cei dornici să contribuie.

O șansă în plus pentru Mănăstirea Bârnova

Pentru a veni în sprijinul Mănăstirii Bârnova, orice sumă de bani este binevenită. Fiecare contribuție contează, fiecare ajutor oferit aduce o șansă în plus pentru protejarea patrimoniului cultural și spiritual al locului.

Datele Mănăstirii pentru donații sunt următoarele:

  • Nume: Mănăstirea Bârnova
  • Cod Unic de Înregistrare (CUI): 11242689
  • Cont IBAN: RO40 CECE IS01 36RO N012 2457
  • Deschis la CEC BANK Iasi

Citiți și: Podul Nicolae Iorga va fi reabilitat.

În lipsa posibilității de sprijin financiar, apelul lor se extinde către comunitatea online, cerând ajutorul pentru distribuirea mesajului lor. Fiecare distribuire pe rețelele sociale, fiecare postare care să răspândească strigătul lor de ajutor poate ajunge la cineva care poate contribui și face o diferență în lupta lor pentru protejarea istoriei.

Cu speranța și recunoștința în suflete, cei de la Mănăstirea Bârnova mulțumesc pentru sprijinul adus în avans și își deschid porțile pentru orice ajutor, fie el mare sau mic. Cu toate acestea, scopul lor comun este unul mare: conservarea și restaurarea unui trecut prețios pentru generațiile viitoare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Pelerinajul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva începe...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Elevii și profesorii din toată țara vor...
Primăria Miroslava

septembrie 28, 2023

Creșa din Miroslava anunță deschiderea unui concurs...
Primăria Iași

septembrie 27, 2023

Iubitorii muzicii din Iași și din împrejurimi...