Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Meniu

Avem consulat onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași

Avem consulat onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași. Evenimentul s-a desfășurat în prezenţa Excelenței Sale Willemijn van Haaften, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România. Prezent la ceremonie, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a salutat călduror numirea primului Consul Onorific, în persoana doamnei Amalia Georgescu.

”Deschiderea Consulatului Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași este o ocazie de consolidare a relațiilor bilaterale. Este nouă recunoaştere a importanței Iaşului pe scena culturală, socială şi economică a României dar şi a Europei de Sud Est.

Citește și: Se lucrează pe axa Iași-Suceava.

Există un număr important de actori economici olandezi prezenți în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate și în sectoare cu o importanță strategică. Deschiderea consulatului este un pas semnificativ în direcția aprofundării legăturilor noastre. Este un semnal puternic de sprijin pentru aspirațiile noastre europene.

Împreună, vom continua să lucrăm pentru o Europă unită

Împreună, vom continua să lucrăm pentru o Europă unită și mă bucur să văd că Regatul Țărilor de Jos a înțeles că România merită să fie parte a aceleiaşi Europe Unite, în interiorul spațiului Schengen, iar nominalizarea unui consul onorific la Iaşi şi deschiderea aici a unui consulat, pe granița de est a Uniunii Europene, vine să întărească această convingere.

Vezi și: Ministrul Mediului a vizitat groapa de gunoi.

Îi mulțumesc pentru prezență Excelenței Sale Willemijn van Haaften, și o felicit pe stimata doamnă consul Amalia Georgescu pentru noua funcție pe care sunt convins că o va îndeplini cu cea mai mare responsabilitate”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

decembrie 1, 2023

Felicitări Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al...

decembrie 1, 2023

Colegiul Tehnic Ion Holban, unitate de învățământ...

noiembrie 30, 2023

Consiliul Județean Iași a aprobat documentația pentru...

noiembrie 29, 2023

Plenul Consiliului Județean, convocat în ședință extraordinară...