Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Meniu

CJ caută bani pentru spitalul de Boli Respiratorii

Consiliul Județean a lansat licitația pentru construirea spitalului de Boli Respiratorii din Bucium. Valoarea contractului este de peste 100 milioane de euro, dar CJ a invocat și clauza suspensivă, condiționată de atragerea fondurilor europene.

„În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea finanţării prin Program Sănătate şi semnarea contractului de finanţare nu se realizează până la data de 31.12.2024, Autoritatea Contractantă îşi rezervă dreptul de a aplica prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractulul de achizitie publică”, se precizează în documentaţia de licitaţie.

Vezi și: Lucrări de reabilitare la Spitalul de Boli Infecțioase.

Spitalul ar urma să fie ridicat pe un teren de 4,3 ha, situate în Bucium, acolo unde acum funcționează secția IV Pneumologie – Dr. Clunet. Potrivit studiului de fezabilitate, capacitatea spitalului va fi de 350 paturi. Acestea se vor distribui în 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi şi 20 de paturi pentru terapie intensivă. Complexul de clădiri care vor forma spitalul vor avea un regim cu subsol, trei niveluri de demisol, parter şi 2 etaje.

Ansamblul spitalicesc va avea patru corpuri de clădire:

  • clădire existentă (centru de vaccinare)
  • spital, administrativ
  • tehnic, alături de clădirea tehnică

Proiectul mai cuprinde amenajări exterioare şi împrejmuirea incintei. Unitatea spitalicească va fi deservită de circa 360 de locuri de parcare pentru autoturisme şi 70 de locuri pentru biciclete. Structura funcţională va cuprinde următoarele secţiuni: zonă medicală şi clinică, zonă academică, servicii tehnico-medicale auxiliare, servicii primire, logistică şi gospodăreşti, bloc administrativ. Proiectul prevede și un bloc tehnic.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

septembrie 29, 2023

19 unități administrativ teritoriale din județul Iași...

septembrie 27, 2023

Contract semnat pentru achiziția a 26 microbuze...

septembrie 27, 2023

Podul peste Bahlui de la Banu-Dumești, reabilitat...

septembrie 27, 2023

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe a...