Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Meniu

Consiliul Județean vrea să-și mute arhiva în clădire nouă

O nouă clădire ar putea ”răsări” în vecinătatea fabricii de cărămizi. Consiliul Județean intenționează să-și mute arhiva în zona industrială dinspre Tomești. Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost publicat de Primăria Iaşi, iar pe 28 August va avea loc o dezbatere publică. Administraţia judeţeană are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de aproape 6.000 mp, în vecinătatea Leier, pe bld. Virgil Săhleanu (fosta Calea Chişinăului).

Construcţia va ocupa peste 2.700 mp, căile acces circa 1.500 mp, iar spaţiile verzi aproape 1.800 mp. În urma analizei făcute de specialişti, a rezultat faptul că terenul prezintă condiţii grele de fundare.

Află și despre: Parc industrial la Fortus.

„Terenul de fundare are caracter dificil, fiind alcătuit dintr-un strat de argilă brun cenuşie, plastic virtoasă, având caracter contractil, cu probabilitatea producerii fenomenelor de contracţie-umflare la variaţia umidităţii acestuia”, se arată în studiul geotehnic. „Consiliul Judeţean Iaşi nu dispune de un spaţiu adecvat cu funcţiunea de arhivă care să deservească atât Consiliul Judeţean, cât şi instituţiile din subordine. În acest sens, se intenţionează construirea unei clădiri pentru arhivă”, se arată într-o hotărâre a plenului CJ din Septembrie 2022. Ulterior, CJ a lansat o licitaţie pentru întocmirea documentaţiilor tehnice.

Pe teren se află două construcţii care vor fi demolate. Imobilul va cuprinde birouri administrative, spaţii tehnice şi încăperi destinate păstrării arhivei principale (depozite, sală de studiu, camere de lucru şi cameră restaurare şi cameră de evacuare). La acest moment, nu există estimări privind valoarea investiţiei. 

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat din județul tău!

septembrie 29, 2023

19 unități administrativ teritoriale din județul Iași...

septembrie 27, 2023

Contract semnat pentru achiziția a 26 microbuze...

septembrie 27, 2023

Podul peste Bahlui de la Banu-Dumești, reabilitat...

septembrie 27, 2023

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe a...