Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Meniu

Digitalizarea spitalelor ieșene se face cu bani europeni

Digitalizarea spitalelor ieșene se face cu bani europeni. Cele șase spitale din subordinea Consiliului Județean Iaşi au solicitat bani din PNRR pentru digitalizare. Cererile au fost depuse în cadrul Pilonului V — Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta 7 — Transformare digitală.

Banii europeni vor fi folosiți pentru achiziţionarea de echipamente IT, soft medical, non-medical şi pentru administrarea reţelelor de date.

În cadrul apelului pentru Investitia specifică 13.3, spitalele județene clinice pot obține finanțări de până la un milion de euro, fără TVA. Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor, fără TVA.

citește și: Elevii ieșeni nu au ”cornul și laptele”

“Digitalizarea ne va permite să simplificăm și să eficientizăm procesele administrative. Astfel, putem reduce birocrația și timpul de așteptare, ceea ce va duce la o comunicare mai rapidă și la obținerea de răspunsuri mai prompte pentru nevoile ieșenilor. Totodată, prin implementarea unor sisteme digitale integrate vom putea gestiona mai eficient resursele, optimizând bugetul și reducând cheltuielile inutile. Îmi doresc ca Iașul să fie un exemplu de inovație și eficiență în sectorul public, prin digitalizarea activității unităților medicale”, a declarat preşedintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

septembrie 29, 2023

19 unități administrativ teritoriale din județul Iași...

septembrie 27, 2023

Contract semnat pentru achiziția a 26 microbuze...

septembrie 27, 2023

Podul peste Bahlui de la Banu-Dumești, reabilitat...

septembrie 27, 2023

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe a...