Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Meniu

Elevii ieșeni nu au ”cornul și laptele”

Consiliul Județean Iași a întârziat licitația pentru desemnarea câștigătorului programului ”cornul și laptele” destinat elevilor din județ. Fără să precizeze costul estimativ, consilierii judeţeni au adoptat hotărârea. Decizie ce permite administraţiei judeţului să iniţieze procedura de achiziţie a alimentelor prevăzute în „Programul pentru şcoli”.

Dar asta s-a întâmplat vinerea trecută, cu trei zile înainte să înceapă şcoala. Potrivit ZDI, până ieri, procedura nu fusese lansată pe platforma electronică de achiziţii publice. Anul trecut, anunţul de licitaţie a fost afişat abia pe 28 septembrie, iar primele contracte s-au semnat în ianuarie 2023.

Vezi și: Burse mărite pentru elevi.

Potrivit răspunsului primit astă-vară din partea Consiliului Judeţean, la întrebarea legată de achiziţia produselor pentru elevi şi preşcolari în cadrul „Programului pentru şcoli”, procedurile nu pot să înceapă decât după emiterea hotărârii de guvern în acest sens. Guvernul a reuşit să o adopte pe 8 august, cu două zile mai repede decât a făcut-o anul trecut.

În schimb, textul actului normativ îl face valabil până în 2029, ceea ce înseamnă că, dacă în primul semestru al anului şcolar 2023-2024 există iarăşi riscul ca elevii să nu primească nimic, începând de anul viitor să nu mai existe sincope.

Potrivit hotărârii de guvern, în judeţul Iaşi sunt înscrişi 82.741 de copii în anul şcolar inaugurat luni, 11 septembrie în grădiniţele şi şcolile de stat şi private. Pentru ei, produsele de panificaţie vor costa 9,3 milioane de lei, lactatele, 15,9 milioane, iar fructele (merele), 4,2 milioane. În total, 25,8 milioane de lei, cu peste 50% mai mult decât suma alocată iniţial pentru întreg anul trecut.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

septembrie 22, 2023

Parcul Industrial Pașcani și Centrul de Neuroexcelență,...

septembrie 19, 2023

Digitalizarea spitalelor ieșene se face cu bani...

septembrie 17, 2023

Secția ”Pașcanu” va intra în reabilitare. Este...

septembrie 15, 2023

Verificări la Centrul Expozițional Moldova. Consiliul Județean va...