Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Meniu

Microbuze electrice pentru elevii din județul Iași

Astăzi, Consiliul Județean Iași a primit o veste importantă în ceea ce privește îmbunătățirea sistemului de învățământ din regiune. Proiectul „Achiziția de microbuze electrice pentru elevii din județul Iași”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 Educație, Reforma 6, a fost aprobat spre finanțare. Ordinul Ministrului Educației nr. 5.255/02.08.2023 a validat acest proiect în valoare totală de 35.908.767,77 lei. Din aceștia, 35.902.044,27 lei reprezintă suma declarată eligibilă prin PNRR.

Inițiativa vine în sprijinul elevilor din județul Iași, cu accent pe localitățile rurale izolate. Urmărește dezvoltarea rețelei de școli verzi prin achiziționarea de microbuze electrice. Această investiție strategică are scopul de a asigura sustenabilitatea unităților de învățământ preuniversitar și prevenirea abandonului școlar, oferind elevilor acces facil și sigur la educație.

Proiect realizat prin colaborare cu 26 UAT-uri

Realizarea acestui proiect a fost posibilă prin colaborarea cu 26 de Unități Administrativ-Teritoriale (UAT-uri) din județul Iași. Consiliul Județean Iași a încheiat acorduri de parteneriat cu aceste entități. S-a asigurat astfel de sprijinul și implicarea comunităților locale în demersul pentru o educație mai accesibilă și de calitate.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a subliniat importanța acestei investiții în transportul școlar electric. Acesta reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea sistemului de învățământ. Elevii merită cele mai bune condiții pentru dezvoltarea lor armonioasă și performanță. Odată cu achiziția de microbuze electrice, se creează un mediu educațional favorabil și modern. Încurajează excelența și dezvoltarea deplină a potențialului fiecărui copil.

Citește și: A început programul ”Rabla local”.

„Prin această inițiativă, arătăm că ne preocupăm nu doar de prezentul, ci și de viitorul comunității noastre. Angajamentul nostru față de sustenabilitate este evident prin alegerea transportului electric, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Suntem mândri să contribuim la construirea unei societăți moderne și sănătoase, unde educația joacă un rol central”, a declarat Președintele Costel Alexe.

Echipa de profesioniști din cadrul Consiliului Județean Iași a depus toate eforturile necesare pentru a obține finanțarea și a dezvolta acest proiect ambițios. Împreună, autoritățile lucrează la un viitor mai bun și mai promițător pentru comunitatea din județul Iași.

Cu aprobarea și finanțarea proiectului „Achiziția de microbuze electrice pentru elevii din județul Iași”, se deschide o nouă perspectivă pentru educația locală. Se va asigura că elevii beneficiază de condiții optime și siguranță în drumul către cunoaștere și dezvoltare personală.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

septembrie 29, 2023

19 unități administrativ teritoriale din județul Iași...

septembrie 27, 2023

Contract semnat pentru achiziția a 26 microbuze...

septembrie 27, 2023

Podul peste Bahlui de la Banu-Dumești, reabilitat...

septembrie 27, 2023

Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe a...