Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

1,5 miliarde de lei pentru proiecte la Iași

Guvernul a decontat, până în prezent, doar 70 milioane lei în cadrul celor aproape 130 de proiecte derulate în județul Iași în cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Suma reprezintă doar 6% din valoarea totală contractată și 4,5% din valoarea totală a proiectelor. Cele aproape 130 de proiecte au o valoare totală de 1,5 miliarde lei. Până în prezent, au fost încheiate doar 92 contracte în valoare de 1,1 miliarde lei.

Citește și: Mai mulți bani pentru unele ministere.

Conform celor de la apix.ro, cel mai avansat proiect este o investiție a Consiliului Județean. Modernizarea DJ 249E – Moreni – Prisăcani-Măcărești-intersecție DJ 244F (circa 30 km). Lucrările sunt finalizate în proporție de 99%, iar suma decontată până acum ajunge la 16 milioane lei din cele 22 milioane lei contractate.

Deocamdată, chiar dacă sunt 92 de contracte încheiate, guvernul a făcut deconturi în sumă de 68 milioane lei doar în cazul a circa 30 de proiecte – în celelalte situații, primăriile au semnat recent contractul de lucrări sau licitațiile sunt în diverse faze.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

decembrie 8, 2023

Protestele spontane ale grefierilor continuă să blocheze...

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...