Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

A crescut limita pentru compensarea de 90% la medicamente

Guvernul a propus, în cadrul ședinței de joi, modificări la Programul pentru compensarea de 90% a medicamentelor pentru pensionari. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că scopul majorării plafonului este de a extinde beneficiile acestui program către un număr mai mare de persoane în vârstă cu pensii reduse.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a confirmat aprobarea proiectului. Acesta a precizat că, începând cu 1 ianuarie, pensionarii cu venituri de până la 1.830 de lei pe lună vor fi eligibili. Vor beneficia de compensarea a 90% a prețului de referință al medicamentelor. Comparativ cu plafonul actual de 1.608 lei pe lună, această modificare extinde accesul la aceste facilități.

Vezi și: Guvernul propune o reducere semnificativă a valorii tichetelor din programele Rabla și a subvențiilor pentru panouri fotovoltaice.

El a subliniat și că, în primele nouă luni ale anului 2023, au fost eliberate peste 2 milioane de rețete. Asta înseamnă un aproximativ de 432.525 de pensionari. Scopul acestei decizii este de a menține sau chiar de a mări numărul de persoane care beneficiază de acest program vital pentru sănătatea lor.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!