Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

A crescut numărul cazurilor de meningită la copii

A crescut numărul cazurilor de meningită la copii. La Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Maria”, de la începutul anului, peste 20 de copii au fost spitalizați, prezentând simptome asemănătoare cu cele ale gripei. Situația este alarmantă pentru că această afecțiune poate fi fatală, dacă nu este tratată la timp și în mod corespunzător.

Citește și: Care elev trebuie să prezinte adeverinţa medicală la început de an.

Principalele simptome sunt reprezentate de dureri de cap severe, febră, respirație rapidă, confuzie, convulsii și pierderea apetitului. Complicațiile meningitei pot fi severe și este esențial ca tratamentul să fie efectuat într-o etapă incipientă a bolii.

Dacă meningita nu este tratată la timp crește riscul de apariție a convulsiilor și a leziunilor neurologice permanente. Se numără pierderea auzului, dificultăți de memorare, leziuni ale creierului, probleme ale mersului, dizabilități de învățare, insuficiență renală, până la deces. Un factor extrem de important este atenția sporită a părinților la starea de sănătate a celui mic. Medicii recomandă vizita periodică la medicul de familie.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

iunie 21, 2024

România va adopta salariul minim european din...

iunie 21, 2024

Tradiții și practici în ziua cea mai...

iunie 21, 2024

Republica Moldova negocieri separate pentru aderarea la...

iunie 21, 2024

Începe vacanța mare. Elevii vor începe vacanța...