Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

A debutat evaluarea națională pentru elevii din clasa a IV-a

A debutat evaluarea națională pentru elevii din clasa a IV-a. Astăzi a debutat Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a IV-a, prima probă fiind cea la Limba română. Mâine va avea loc testul la Matematică, iar joi, elevii din partea minorităților naționale vor susține proba la Limba maternă. Testele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor din anii anteriori, fiind elaborate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație și având un nivel mediu de dificultate.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează public și nu sunt trecute în catalogul clasei. Testele vor fi evaluate în unitățile de învățământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora. Asta în termen de maxim 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Citește și Peste 100 de studenți politehniști vor putea să lucreze într-un nou laborator modernizat și dotat de o companie privată

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluările naționale la finalul acestei luni, pe 28 și 29 mai.

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a va începe pe 25 iunie. Probele scrise ale examenului de bacalaureat vor avea loc începând din 1 iulie. Cursurile se vor încheia pentru elevii de clasa a VIII-a pe 14 iunie, iar pentru cei din ultimul an de liceu, pe 7 iunie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iunie 14, 2024

Euro 2024: România în competiție, programul meciurilor...

iunie 14, 2024

Trenuri directe către litoralul românesc. Începând de...

iunie 14, 2024

Salariul minim european este supus dezbaterii publice....

iunie 14, 2024

Persoanele sub control judiciar și arest la...