Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Achizițiile petru programul de dotare a școlilor, blocate de două luni

Achizițiile petru programul de dotare a școlilor, blocate de două luni. Școlile și primăriile nu pot face achiziții din programul PNRR pentru dotarea unităților de învățământ. Asta conform informării UEFISCDI, obținută de Edupedu.ro.
Este vorba despre normele de aplicare, pentru OUG 76/2023, pe care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ar fi trebuit să le elaboreze, dar care nu există până la momentul publicării articolului. Normele ar fi trebuit să fie elaborate în 30 de zile de la publicarea OUG 76 în Monitorul Oficial, adică cel mult în urmă cu 16 zile.

Alt articol: Primarii se revoltă împotriva Guvernului. Edilii se plâng că nu mai au bani pentru cheltuieli.

Documentul nu este publicat nici măcar în transparență decizională, conform site-ului MIPE. Achizițiile pe programul de dotare a școlilor, estimat la aproape un miliard de euro, sunt blocate de aproape două luni. Ministerul Fondurilor Europene nu a făcut nici acum normele de aplicare, iar Manualul beneficiarului nu poate fi elaborat fără acestea. Programul de dotare prevede că prin intermediul autorităților administrației publice locale din România, unitățile de învățământ preuniversitar de stat acreditate, inclusiv liceele cu filieră vocațională, cu profilurile militar, teologic, sportiv, artistic și pedagogic, cluburile, cluburile sportive și palatele copiilor, prin intermediul universităților de stat pentru unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și care sunt înființate în cadrul acestora, precum și prin intermediul statelor majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă pentru unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul acestora, vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive, prin finanțare PNRR.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

decembrie 8, 2023

Ministerul Muncii anunţă că va implementa, de...

decembrie 7, 2023

Căutați documentele necesare pentru recalcularea pensiei? Conform...