Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Afară din orașe cu ”păcănele”!

Afară din orașe cu ”păcănele”! Proiectul de lege care scoate în afara localităților sălile de jocuri de noroc a fost adoptat marți de senatori. Conform inițiativei legislative, licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.  Proiectul de lege vizează modificarea OUG 77/2009, fiind inițiat de un grup de parlamentari de la PSD. Acesta prevede ca spațiul dedicat jocurilor de noroc este situat la cel cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București. Sunt vizate toate agențiile de pariuri, cazinourile sau aparatele de tip păcănele sau slot machines. Este și o excepție, agențiile Loto pentru comercializarea propriilor produse.

„Spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului, municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti.

Spaţiul propus nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 m ale:

  • Unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestora
  • În perimetrul locurilor de joacă pentru copii. Orice spaţiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii
  • Incinta parcurilor
  • Aşezăminte de cultură, artă, sănătate
  • Aşezăminte cu caracter social, de culte religioase
  • Alte asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora

Vedeți și: Ce măsuri vrea să adopte Guvernul în sectorul bugetar.

Pentru protejarea jucătorilor de riscul de dependenţă şi pierderi financiare semnificative asociate jocurilor de noroc, numărul maxim de mijloace pentru jocurile de tip slot-machine aflate într-o locaţie şi exploatate de acelaşi operator economic se reduce de la 75 la 20.

Amenzi pentru sălile de jocuri în care sunt lăsați copiii

Pentru permiterea accesului minorilor în locaţiile specializate pentru desfăşurarea jocurilor de noroc constituie contravenţie şi se sancţionează la prima abatere cu amendă de la 100.000 la 200.000 lei, adică dublul cuantumului în vigoare.
La a doua abatere, licenţa de organizare a jocurilor de noroc a operatorului este suspendată timp de şase luni. Când se ajunge la a treia abatere licenţa este anulată fără posibilitatea de licenţiere a aceluiaşi operator timp de trei ani.”, se mai stipulează în proiectul de act normativ.

Astfel, toate sălile de jocuri de noroc ar trebui mutate la marginea localităților într-un termen de 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial. Deocamdată, proiectul urmează să meargă la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 19, 2024

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate...

aprilie 19, 2024

Noaptea trecută, pasagerii unei aeronave au trăit...

aprilie 19, 2024

Conform ABC News, Israelul a efectuat un...