Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Ajutoare date de stat pentru crescătorii de bovine

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că se pot depune cereri de solicitare ajutoare de stat pentru susținerea activității crescătorilor de bovine, până pe data de 9 August. Este vorba despre continuarea schemei de plată pentru subvenția de 73 de euro pe cap de bovină. Acum sunt redistribuite sumele rămase necheltuite din bugetul alocat inițial.

Beneficiarii ajutorului de stat sunt:

  • crescătorii de animale care au în posesie permanentă bovine înscrise în Baza Națională de Date (BND)
  • persoane fizice;
  • persoane fizice autorizate;
  • întreprinderi individuale;
  • întreprinderi familiale;
  • persoane juridice;
  • societăți agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, cu modificările și completările ulterioare.

Cererile fermierilor, cu documentele justificative și însoțite de declarația pe propria răspundere că nu se află în reorganizare, lichidare sau faliment, se depun la sediile APIA până cel târziu 9 August.

Citește despre 250 de milioane de euro pentru tinerii fermieri.

Criteriile de eligibilitate pot fi consultate pe site-ul APIA. Fermierii trebuie să dețină minim 10 vaci adulte, mai puțin cei din zona montană care trebuie să aibă minim 5 vaci adulte.

Bugetul rămas necheltuit în prima sesiune și redistribuit acum, este de 20 de milioane de euro, subvenția fiind de 73 de euro pe cap de bovină adultă. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că această subvenție ar putea crește la 100 de euro pe cap de bovină adultă.

Nu uita să ne urmărești și pe Instagram, respectiv pe Facebook!

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...

mai 16, 2024

Regulile privind vânzarea de fructe și legume...