Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Alertă de lapoviță, ninsoare și temperaturi scăzute

Alertă de lapoviță, ninsoare și temperaturi scăzute. Un front de aer rece se apropie treptat de România, iar în unele zone, ploile reci de toamnă ar putea deveni temporar lapoviță sau ninsoare. Deși primul val al iernii nu va dura mult, temperaturile vor scădea semnificativ în zilele următoare. Începând de astăzi, o depresiune atmosferică își va face simțită prezența asupra țării noastre.

Citește un alt articol: Ce este noul sistem RAR Auto-Pass?

La început, se prevăd ploi doar în regiunile vestice, dar spre seară acestea se vor extinde pe întreg teritoriul, transformându-se mai ales în ninsori în zonele montane, conform informațiilor de pe meteoradar.ro. Un ciclon aduce cu el ploi însemnate cantitativ, vânt puternic și ninsori.

Sâmbătă, se preconizează că ciclonul va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umiditate din mare va amplifica cantitatea de precipitații în regiunile estice. În același timp, o masă de aer rece se va deplasa dinspre est, determinând o scădere graduală a temperaturilor în orele serii.

Schimbări meteorologice

Duminică aduce îmbunătățiri în privința condițiilor meteorologice, însă temperaturile vor rămâne scăzute pentru această perioadă a anului. În unele regiuni, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 3 grade Celsius, iar în județele din estul țării, vântul puternic va accentua senzația de frig.

Săptămâna viitoare debutează cu dimineți reci, cu minime sub -5 grade în anumite zone. Apoi, temperaturile vor urca ușor, dar nu se anticipă o încălzire semnificativă pentru moment. La mijlocul săptămânii, există posibilitatea unui nou episod de precipitații.

Află și despre: Medicul dorit vine cu o suprataxă.

Cel mai probabil, vremea va rămâne mohorâtă, iar temperaturile vor fi apropiate de medii pentru această perioadă, variind între 5 și 10 grade Celsius în timpul zilei și în jur de 0 grade în timpul nopții. Deși circulația predominant vestică a aerului pe continent nu indică instalarea iernii în România, condițiile reci și umede se vor menține pentru următoarea perioadă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...