Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Amenzi mai drastice pentru producătorii casnici de țuică și rachiuri

Gospodarii care produc țuică sau rachiu acasă vor fi loviți cu amenzi mai mari în viitorul apropiat. Noile reglementări impun sancțiuni severe pentru cei care depășesc limitele legale sau nu anunță autoritățile.

Cât privește sancțiunile, amenzile pot ajunge acum până la 10.000 de lei. Aceasta înseamnă o dublare semnificativă față de amenzile actuale.

Pentru a evita astfel de amenzi, producătorii casnici trebuie să fie la curent cu limitele legale. Cantitatea maximă permisă a crescut recent de la 50 de litri la 200 de litri. Orice depășire a acestei limite poate duce la consecințe serioase. Anunțarea autorităților vamale teritoriale este esențială în cazul depășirii limitelor. Lipsa unei astfel de notificări poate atrage amenzi considerabile.

Citește și: Jeni a început chimioterapia dar mai are nevoie de noi!

Gospodăriile individuale care dețin instalații de producție de țuică și rachiuri de tip alambic au acum o nouă obligație – înregistrarea la autoritatea vamală teritorială din zona de domiciliu.

De asemenea, producătorii trebuie să aibă mijloacele legale necesare pentru măsurarea cantității și a concentrației alcoolice a produselor obținute. Aceasta este o altă cerință importantă pe care trebuie să o îndeplinească.

În concluzie, noile reguli aduc schimbări semnificative în ceea ce privește producția casnică de țuică și rachiuri. Este esențial ca producătorii să fie informați și să respecte noile prevederi pentru a evita amenzi costisitoare.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

iulie 22, 2024

Ricky Martin a electrizat scena în seara...

iulie 22, 2024

Taxa pe lux a fost implementată în...

iulie 22, 2024

Update: La ora 12.00, într-un comunicat postat...

iulie 22, 2024

Lanțul francez Carrefour a concediat peste 900...