Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

ANAF: Pierderea fiscală s-a redus cu 80 de milioane de euro

Pierderea fiscală s-a redus cu 80 de milioane de euro. Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) au prezentat raportul lunii aprilie referitor la acțiunile întreprinse de direcțiile specializate din cadrul ANAF și rezultatele acestora. În scopul sporirii conformității fiscale, ANAF desfășoară două tipuri de acțiuni cu contribuabilii:

emiterea Notificării de conformare pentru a reanaliza situația fiscală și acțiuni de verificare documentară bazate pe documentele din dosarul fiscal sau,

alte informații relevante.

Contribuabilii cu risc fiscal ridicat sunt supuși inspecției fiscale sau controlului antifraudă.

Citește și Destinația Anului 2024: Iașul este nominalizat la patru categorii ale competiției

De asemenea, sunt luate măsuri pentru digitalizarea procedurilor fiscale, ceea ce a condus la primele rezultate palpabile. Lunile trecute, peste 65% din sumele suplimentare stabilite de inspecția fiscală au fost legate de TVA. Astfel confirmând angajamentul pentru reducerea evaziunii fiscale. Lunile următoare se așteaptă o schimbare semnificativă în gestionarea riscului fiscal odată cu punerea în aplicare a modulelor antifraudă, în timp ce în aprilie ANAF a înregistrat o creștere de 11,1% a veniturilor bugetare brute. Astfel, pierderea fiscală s-a redus cu 80 de milioane de euro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

mai 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mediul...

mai 17, 2024

Mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri ar...

mai 16, 2024

Regulile privind vânzarea de fructe și legume...