Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

ANPC a suspendat activitatea a 23 de puncte de lucru Lidl

Campania ANPC pentru verificarea respectării legilor în magazinele Lidl a dus la amenzi consistente. Au fost inspectate 295 de locații în toată țara. S-au aplicat 757 amenzi în valoare de 7,5 milioane lei și 113 avertismente. Produse neconforme în valoare de peste 120.000 lei au fost retrase de pe piață. Activitatea temporar suspendată până la remedierea deficiențelor au fost 23 de puncte de lucru. Propuneri de închidere temporară au fost făcute pentru 11 unități în București-Ilfov, și 4 unități în Botoșani, Galați și Giurgiu, precum și decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru alte 43 de unități.

În ceea ce privește oprirea temporară a prestării de servicii, aceasta s-a aplicat în județele Ilfov, Bihor, Maramureș, Cluj, Alba, Brașov, Mureș, Arad, Constanța, Tulcea și București.

Citește și: Control de urgență la un Fast-Food din Iași.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a subliniat:

„Ciupitul la cântar’ a devenit o formă de comerț. Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că totdeauna iese în pagubă consumatorul! Dacă știi că procesul tehnologic scade cantitatea, cum se întâmplă că nimeni nu pune puțin în plus, pentru a preveni scăderea! Lidl este corigent la cântar și nu numai!”

Printre abaterile constatate se numără diferențe de gramaj față de ambalaj la produsele alimentare, nerespectarea promoțiilor, utilizarea pâinii neambalate în condiții necorespunzătoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor, ambalaje deteriorate sau cu lichid acumulat, produse de calitate inferioară vândute ca fiind de calitate superioară, și multe altele.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

decembrie 1, 2023

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a comunicat că,...

decembrie 1, 2023

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare...

decembrie 1, 2023

Două orașe din Germania, Dusseldorf, respective Stuttgart,...

noiembrie 30, 2023

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) a intrat în...