Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Meniu

Arest la domiciliu monitorizat cu brățări electronice

Persoanele sub control judiciar și arest la domiciliu vor fi monitorizate cu brățări electronice. Guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență pentru a permite monitorizarea cu brățări electronice a persoanelor aflate sub control judiciar sau arest la domiciliu. Extinzând utilizarea acestor dispozitive și pentru cei eliberați condiționat cu anumite restricții impuse de instanță. Implementat inițial în 2022 într-un proiect pilot pentru protejarea victimelor violenței domestice, sistemul de monitorizare electronică, cunoscut ca „brățară electronică”, va fi extins începând cu 1 octombrie 2024 pentru controlul judiciar, controlul judiciar pe cauțiune și arestul la domiciliu.

Vezi și: Brățările pentru monitorizarea electronică a agresorilor sunt folosite în 20 de județe.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a subliniat că această măsură include și o nouă categorie de alertă pentru apropierea de frontieră. Potrivit Secretarului de stat în MAI, Bogdan Despescu, până în prezent au fost montate 472 de brățări electronice. Din acestea doar 208 sunt active. Peste 9.000 de persoane sunt supravegheate sub control judiciar sau arest la domiciliu de către Poliția Română.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

iulie 12, 2024

Finanțare „Infrastructuri verzi” pentru municipiile din Nord-Est....

iulie 12, 2024

Medicii subliniază importanţa unei hidratări adecvate. Temperaturile...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/88f6a3f116e2f815932fa02792658965.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130